Cikkek

Témakörök : | Oldalak :

Címlap » Cikkek

AUTOIMMUN BETEGSÉG LEHETSÉGES KEZELÉSE?

AUTOIMMUN BETEGSÉG LEHETSÉGES KEZELÉSE?

Dichroa Febrifuga 

Általánosan ismert neve, mint: a kínai kinin, Blue Evergreen Hydrangea

Kínai neve: Chang Shan

Dichroa Febrifuga is ismert a neve Blue Evergreen Hydrangea kínai és kinin, egy két méter magas cserje, amely június-augusztus hónapban virágzik. Az 50 legfőbb gyógynövény között szerepel az alapvető gyógynövények között a kínaiaknál.  A növénynek sötétkék csillogó virágai vannak a nyári szezonban, és sötétkék termései ősszel.

 

Bővebben »

Szabályok és szabálytalanságok

Szabályok és szabálytalanságok

  Jelen időben újra tudatosult bennem a következő gondolatsor. Személyautóval esős ködös időben haladtam az úton a megengedett sebességhatáron. Aznap reggel is teljesen nyugodt és kiegyen-súlyozott voltam. Kb. 12 Km. távolságba igyekeztem. Azt figyeltem meg, hogy sokan megelőznek, elkerülnek megbecsülve kb. másfél, kétszeres sebességgel, mint a megengedett. Mind ezt természetesen lakott területen belül. Továbbgondolva, hogy hogyan állna meg, ha bárki gyalogos előkerülne, vagy egyik kocsi megcsúszna egy úton lévő állat, vagy egyéb, járműről leesett tárgy miatt, hát nem tudom elképzelni. Egy 80-100 Km/h sebességnél bekövetkező ütközésnél bőven  lenne szerepe a gépkocsikba beépített gyűrődő zónáknak, légzsákoknak.

Bővebben »

Életminőségi önellenörzés

Életminőségi önellenörzés

A holisztika lényege, hogy az embert egésznek tekinti. Nem kezeli külön testet és lelket, hanem törekszik a test, lélek és szellem egységének megteremtésére. Mindezt létrehozni nem könnyű feladat, de nélkülözhetetlen ahhoz, hogy harmóniába kerüljünk önmagunkkal és a külvilággal.

 

Bővebben »

Almaecet házilag

Almaecet házilag

Gondolom, mindenki eszik valamennyi almát, és a csutkát, néha héját többen  nem eszik meg. Nem dobom ki, hanem felhasználom:

Vágjunk össze almahéjat, csutkát és tegyük egy nagy befőttesüvegbe. Tegyünk rá annyi vizet amennyi duplán ellepi. Vagyis ha 4 ujjnyi az alma, akkor 4 ujjnyira lepje el a víz. A vizet megmérjük és tizedrésze térfogatnyi cukrot teszünk bele. Tegyünk bele kb.: féldeci kész almaecetet.( ha nincs még saját, vegyünk egy biológiailag érleltet a boltban)
Kössük be a tetejét gézzel, vékony tüllel és hagyjuk állni 10 napig meleg helyen. Ezután leszűrjük. Ha leülepedett, újra leszűrjük. Kész is van.

 

Bővebben »

Fűben, fában, kőben orvosság?

Fűben, fában, kőben orvosság?

Mi ennek a kibővített bölcsességnek a tudományos alapja? Jelen ismereteink szerint az élet kialakulásában az ismert 87 Természetes elem közül 28 játsza a legdöntőbb szerepet. Az élő anyagban való mennyiségi részvétel szempontjából ezeket az  

Bővebben »

Témakörök : | Oldalak :