Cikkek

Témakörök : | Oldalak :

Címlap » Cikkek » Diagnózis

AUTOIMMUN BETEGSÉG LEHETSÉGES KEZELÉSE?

 Dichroa Febrifuga 

Általánosan ismert neve, mint: a kínai kinin, Blue Evergreen Hydrangea

Kínai neve: Chang Shan

Dichroa Febrifuga is ismert a neve Blue Evergreen Hydrangea kínai és kinin, egy két méter magas cserje, amely június-augusztus hónapban virágzik. Az 50 legfőbb gyógynövény között szerepel az alapvető gyógynövények között a kínaiaknál.  A növénynek sötétkék csillogó virágai vannak a nyári szezonban, és sötétkék termései ősszel.

Gyógyászati célra:

Évezredek óta a gyökere Dichroa lázcsillapító, illetve kínaiul Chang Shang –nak nevezett növény gyökerét maláriás láz kezelésére hatásosan használják. A levelek a kínai kinin jól ismert hashajtó hatásúak. Ez is hasznos lehet, ha baj van a gyomorral. A levelek "kivonatát”, eközben széles körben használják nepáli orvoslására hörghurut, megfázás és köhögés esetében.

A szár kérge a kínai kinin, viszont, amiből egy főzetet készítenek, ami nagyon hasznos, ha a lázas betegség lép fel, vagy mint egy láz okozta malária. A Dichroa Febrifuga gyökerét használják gyógyszerként annak lázcsillapító, köptető, hashajtó és hánytató hatása miatt. Nepálban, a  Dichroa Febrifuga gyógynövényre azt mondják, hogy ez egy nagy hatású emésztési zavarok és a láz esetében.

Potenciálja autoimmun betegségek

Az utóbbi években sok országban végzett vizsgálatok jelzik, hogy ez a növény is értékes lehet az orvoslásában az autoimmun betegség gyógyításában. Kutatási eredmények arra utalnak, hogy egy biológiailag aktív összetevő található a növény nevezik halofuginon (HF) lehet, hogy blokkolni Th17 sejtek, amelyek a káros csoportja immunsejteket hoz létre a különböző autoimmun betegségek esetében. HF, vagy halofuginon, aktiválhatja egy stressz-válasz útvonalat, amely blokkolhatja ezen immunsejteket.

A tanulmány szerint végzett a Harvard School, halofuginon képes blokkolni autoimmun folyamatokat, amelyek megbénítják a szervezet saját mentelmi jogát. Ugyanakkor több döntő megállapításra van szükség, hogy erősítse meg, hogy ez a biológiailag aktív hatóanyag dichroa febrifuga ténylegesen megfelelő lehessen az autoimmun betegségek esetében. De az eddigiekben, azt mutatja, nagy a remény.

Th17 sejteket felfedezték és elismerték 2006-ban. Azt mondják, hogy felelős a számos autoimmun rendellenességek, mint például psoriases, sclerosis multiplex, gyulladásos bélbetegség és a rheumatoid arthritis.

Ez a kutatás azt mutatja, hogy a Dichroa Febrifuga alkalmas megelőzésre vagy autoimmun betegségek kezelésére. Míg a kutatás még hosszú utat kell megtennünk, ezt bizonyítani tudja, hogy egy érdekes áttörést területén gyógynövény.

Óvintézkedések :

Javasolt dózis Dichroa Febrifuga gyökérpora 5-10 gramm. Jó általában összekeverni meleg vízzel, vagy leforrázni. Különböző formái növénynek már megvásárolhatóak az ázsiai piacokon. A gyógynövényt megvásárolhatjuk szeletelt vagy szárított formában, valamint tabletta, a kivonat vagy kapszulák formájában.

Dichroa Febrifuga egyike azoknak a gyógynövények, amelyek a megítélése enyhén mérgező. Amikor alkalmazzák nagyobb adagokban, a gyógynövény okozhat hányást vagy hányingert okozhat különösen gyenge egyének, érzékeny emberek esetében. Ennek tudatában, akik szeretnék, figyeljenek arra, hogy a gyógynövény adagolást óvatosan próbálgassák.

A szoptatás, várandósság esetében ellenjavallt a Dichroa Febrifuga minden formában.

Eddig nem voltak ismert gyógyszerkölcsönhatások használatával kapcsolatos kínai kininnél. Azonban, ha használni kívánja, forduljon egy kínai gyógynövény specialistához, vagy olyan orvoshoz, akinek ismeretei lehetővé teszik ennek megítélését, hogy kikerülhetőek lehessenek a káros mellékhatások. Ez különösen igaz azokra, akik fogyasztanak más típusú gyógyszert vagy gyógynövényt.  

Mielőtt a Dichroa Febrifugát együtt alkalmazná más gyógynövényekkel vagy a modern gyógyszerekkel, a legjobb, hogy először megfelelően képzett orvoshoz fordul.

Mivel sok orvos esetében a felsőbbrendűségi ego nem képes felismerni, hogy fogalma sincs erről, így nem ajánlja, vagy egyenesen tiltja ezt is. Azért írtam, hogy ténylegesen magasan képzett, nyitott személyiségű orvost keressünk, vagy kínai gyógynövényes szakembert.

Témakörök : | Oldalak :