Cikkek

Témakörök : | Oldalak :

Címlap » Cikkek » EFT az öngyógyításban

Az eft egy fantasztikus gyógyító és öngyógyító mód

Egy különleges módszert ajánlok. Az EFT egy fantasztikus gyógyító és öngyógyító módszer, amely azáltal, hogy helyreállítja az energiatest egyensúlyát, felszabadítja a test természetes gyógyító folyamatait, és gyakran teljes testi és vagy lelki gyógyulást tesz lehetővé.  A módszer bárhol, bármikor alkalmazható, sokszor mint elsősegély is, hiszen percek alatt megszüntethet például erős fejfájást, vagy vérzést, sőt allergiás tüneteket is. Makacs problémáit, krónikus betegségeit, maga is megoldhatja, vagy lényegesen felgyorsíthatja a gyógyulás folyamatát az EFT technikák bevetésével. Mélyreható fizikai, és érzelmi - lelki változásokat eredményezhet.

Az eddigi tapasztalatok alapján az EFT technika alkalmazása már kezdők esetében is mintegy 80 %-os sikert mutat, míg a tapasztalt EFT praktizálók mintegy 90-95 %-os sikerről számolnak be.

A technikát eredetileg Gary Craig, egy amerikai mérnök, fejlesztette ki a 90-es években, Roger Callaghan pszichológus „Thought Field Therapy” módszere alapján. Az EFT (Érzelmi Szabadság Technika) a „Thought Field Therapy” leegyszerűsített, mindenki által elérhető, könnyen megtanulható és minden problémára alkalmazható változata.

A módszer lényege az, hogy a test bizonyos meridián pontjain (akupunktúrás pontok)  gyengéd ütögetést, kopogtatást végzünk, míg lelkileg ráhangolódunk az érzelmi vagy fizikai problémára az NLP segítségével. Ennek eredményeképpen, a test energiarendszerében blokkolt negatív energia felszabadul és a test öngyógyító energiái ismét szabadon áramlanak. Miután a a test enegiarendszerében jelen volt blokk, rövidzárlat fel lett oldva, ennek érzelmi vagy fizikai megnyilvánulása – tehát a probléma maga is – feloldódik, megszűnik! Egyes praktizálók az EFT technikát pszichológiai akupunktúrának nevezték el, mivel a hatásmechanizmus nagyon hasonló – azzal a különbséggel, hogy tű helyett csak gyengéd kopogtatást használunk és nemcsak fizikai, de minden lelki – érzelmi problémát is kezelni tudunk. Ezen kívül, az  EFT során használt merídián pontok is azonosak  néhány, az akupunktúra által már több ezer éve használt ponttal.

Az EFT technikák dokumentáltan eredményesnek bizonyultak például:

- általános stressz oldására, manager betegségekre, depresszióra, pszichoszomatikus problémákra

- bármilyen negatív érzelem megszüntetésére  ..pl.  harag, féltékenység, gyűlölet, agresszió, akadékoskodás

- fizikai fájdalom oldására ..pl. fejfájás, hátfájás, migrén

- fóbiák megszüntetésére.. pl. klausztrofóbia, póktól, kígyóktól való kóros rettegés

- lámpaláz oldására, nyilvános beszéd, tárgyalás  előtti feszültségoldásra

- traumatikus élmények feldolgozására, haláleset, betegségek, szomatopszichés gondok feldolgozása

- bármilyen krónikus betegség esetében, az energiablokk feloldása segíti a test öngyógyító folyamatait, így az EFT technikák magasabb szinteken hozzájárulhatnak akár a rák gyógyításához is

- segíthet alkohol vagy egyéb függőség gyógyításában

- nem kívánt szokások megszüntetésében, jobb szokások kialakításában

Az EFT technikák ezen kívül sokat tehetnek azért, hogy kitűzött céljainkat minél hamarabb elérjük. Megfelelően alkalmazva ezt a meridián technikát, megszabadulhatunk korlátozó hiedelmeinktől, beidegződéseinktől, és törölhetjük folytonosan ismétlődő negatív gondolatainkat. E lelki tisztogatás után, bármilyen személyiségfejlesztő program természetszerűleg sokkal hatékonyabb lesz, és mind a külső, mind a belső változások szinte varázsos gyorsasággal valósulnak meg.

 

Témakörök : | Oldalak :

Témához kapcsolódó cikkek...

Életminőségi önellenörzés