Cikkek

Témakörök : | Oldalak :

Címlap » Cikkek » Egészség és főzés

Almaecet házilag

Gondolom, mindenki eszik valamennyi almát, és a csutkát, néha héját többen  nem eszik meg. Nem dobom ki, hanem felhasználom:

Vágjunk össze almahéjat, csutkát és tegyük egy nagy befőttesüvegbe. Tegyünk rá annyi vizet amennyi duplán ellepi. Vagyis ha 4 ujjnyi az alma, akkor 4 ujjnyira lepje el a víz. A vizet megmérjük és tizedrésze térfogatnyi cukrot teszünk bele. Tegyünk bele kb.: féldeci kész almaecetet.( ha nincs még saját, vegyünk egy biológiailag érleltet a boltban)
Kössük be a tetejét gézzel, vékony tüllel és hagyjuk állni 10 napig meleg helyen. Ezután leszűrjük. Ha leülepedett, újra leszűrjük. Kész is van.

 

Bővebben »

Fűben, fában, kőben orvosság?

Mi ennek a kibővített bölcsességnek a tudományos alapja? Jelen ismereteink szerint az élet kialakulásában az ismert 87 Természetes elem közül 28 játsza a legdöntőbb szerepet. Az élő anyagban való mennyiségi részvétel szempontjából ezeket az  

Bővebben »

Témakörök : | Oldalak :