Cikkek

Témakörök : | Oldalak :

Címlap » Cikkek » Egészség és főzés

Fűben, fában, kőben orvosság?

Mi ennek a kibővített bölcsességnek a tudományos alapja? Jelen ismereteink szerint az élet kialakulásában az ismert 87 természetes elem közül 28 játsza a legdöntőbb szerepet. Az élő anyagban való mennyiségi részvétel szempontjából ezeket az

Elemeket három csoportra osztjuk:

 

  • Fő bioelemek: H, O, C, N, S, P
  • Járulékos bioelemek: Fe, Mg, Ca, Na, K
  • Bio-nyomelemek: Li, B, J, Cl, Br, Al, Si, Ti, Mn, Co, Cu, Zn, Se, Mo, Bi, V, Rb. A

 

Tokaji-hegység 10-12 millió évvel ezelőtti vulkanizmusa mindhárom csoport elemféleségeit felhalmozta, elterítette a hegység területén lezajlott vulkáni, utóvulkáni folyamatok révén a földkéreg 30-35 km-es mélységéből kiszabaduló vulkáni olvadékanyag a felszínre hozta azokat a kémiai elemeket, melyek az ősi Föld felszínén 3-3,5 milliárd évvel ezelőtt a földi élet természetes környezetét, és egyben bölcsőjét adták. A talajok túlműtrágyázása, a trágyautánpótlás hiánya a felső talajszint nyomelemeit lecsökkentette. A nyomelemek  a talajból nem kerültek át a növénybe, a növényből az állatba, és az állatból, vagy zöldségekből, gyümölcsökből  nem juthatnak el a táplálkozási lánc végén álló emberhez sem.

 

Ezt ma már a világ minden képzettebb természetgyógyásza tudja, csak a megoldás nincs még megfelelően elterjedve, hogy vannak olcsó, és megfelelő megoldások.

 

A nyomelemek hiánya, vagy kevés volta az életmegszűnésével nem jár, de érdemi működészavarokat okozhat (pl. jód hiány - golyva).

Az életévek minőségét jelentősen csökkenti viszont!

Egyszer egy temetésen olvastam a ravatalozó falán:

 „NEM AZ A FONTOS HOGY MILYEN SOKÁ, HOGY MILYEN JÓL!”

Kedves olvasó! hallotta már, hogy egyszer csak meg - kell halni, úgyis valamiben meghalunk típusú buta szövegeket? Amikor a kór feldöntötte, akkor kapaszkodik már mindenbe az helyett, hogy időben tett volna magáért!

SOHA NEM KÉSŐ, CSAK MIKOR MÁR KÉSŐ

Divatos civilizációs betegségek sora jelent meg (idegesség,

gyomorpanaszok, vérkeringési zavarok, reumás panaszok,

az immunrendszer általános leromlása).

A betegségek leküzdésére az emberiség korszerűnek mondott kémiai gyógyszereket vetett be. A gyógyszerek, ha az adott működészavarra valahogyan  is hatnak, előfordul, hogy mellékhatásaikban többet ártanak mint a kezelt betegség tüneteinek eltüntetése.

Az ásványok megfelelő mennyiségű fogyasztása olyan, hogy mellékhatásai nincsenek, de biztosítják a:

salakanyagok eltávolítását, az immunrendszer stabilitását, és a vezénylő nyomelemek bevitelét, az egész szervezet belső egyensúlyát. Ezeket az anyagokat a földkéregben, a kőzetekben, ásványokban találták meg.

Enterális gyógyporok, fogporok, hintőporok, ásványi dermatológiai paszták, speciális fürdősók segítenek kivédeni az emésztési, az izületi, a nőgyógyászati, a fogászati és a dermatológiai panaszokat. Az ásványok gyógyhatásai a közvetlen alkalmazás mellett közvetve is kifejthetők.

 

A fentiekkel kapcsolatban kérdezzen és én igyekszem korrekt módon válaszolni!

 

Témakörök : | Oldalak :

Témához kapcsolódó cikkek...

Almaecet házilag