Cikkek

Témakörök : | Oldalak :

Címlap » Cikkek

Presszoterápia

Presszoterápia

 A bőr alatt kb. 4 cm mélységig eljutó infravörös sugárzás az izomszövetekre és a belső szervekre intenzív, melegítő hatást fejt ki. Válaszképpen erre a mély melegítésre, az agyalapi mirigy hatására növekszik a szív mérete és a pulzusszám. Ez a jótékony szívterhelés az edzéssel kiváltható hatást idézi elő: a test a lehűlés érdekében energiát fejt ki, miközben jelentős pulzusszám-, szívteljesítmény- és anyagcsere-fokozódás lép fel. Hatására 30 perc alatt 10-15 kilométernyi, egyszerre végzett futás energiafelhasználása (több mint 900 kalória) érhető el! 

Bővebben »

Gyógyító masszázsok, masszázstípusok

Gyógyító masszázsok, masszázstípusok

 A masszázs egészségjavító hatását az emberiség az ősidők óta ismeri. Európában és Ázsiában is több ezer éves múltra tekint vissza a masszázs irodalma. Mai európai masszázsok fő úttörője PH Ling volt aki Stockholmban 1813-ban megalapította a központi Gyógytorna és Masszázsintézetet, innen ered a svéd masszázs elnevezés is, mely több masszázs alapja: gyógy masszázsnak, sport masszázsnak, és bizonyos wellness masszázsoknak is. Masszázs hatására élénkül a vérkeringés és nyirokkeringés, melyek hatással vannak a szervezet regenerációjára (megújulás) és méregtelenítésére. Ezek kézzelfogható haszna: sérülésekből, túlterhelésekből, izomfeszülésekből származó káros hatások csökkentése, elkerülése.

Bővebben »

Szentgyörgyi egy kis beszélgetés az életről

Szentgyörgyi  egy kis beszélgetés az életről

Á, úgy, az más. Ezek olyan jelensé­gek, melyek mérhetők. Erről lehet beszélni, de ez nem az élet maga, ezek csak „élet­jelenségek". Legjobb lesz, ha együtt vég­zünk egy kísérletet, akkor talán jobban megért. Vegyük az élő békát, és altassuk el kloroformmal. Most kivágom a szívét és a vízbe teszem; (a vízben előbb különböző sókat oldottam fel, amelyek a béka vérében is megvannak). Látja, a szív vidáman ver tovább, és észre sem veszi, hogy a békát levágtam róla. Ha holnap visszajön, ez a szív még mindig verni fog. De most figyelje a szív nélküli... 

Bővebben »

A jelgyógyászat magyar úttörője

A jelgyógyászat magyar úttörője

Sebestyén Csabát elég nehezen találtam meg, a jelgyógyászat nagyon régen is érdekelt. Az a dolog, hogy ő a rovásírást használja nagyon lelkesitett. Részt vettem tanfolyamán, amely után érdeklődésem tovább fokozodott, és remélem továbbiakban még több érdekes dolgot hoz létre Csaba.

Bővebben »

Az eft egy fantasztikus gyógyító és öngyógyító mód

Az eft egy fantasztikus gyógyító és öngyógyító mód

Az EFT egy fantasztikus gyógyító és öngyógyító módszer.

Bővebben »

Témakörök : | Oldalak :