+36-70-203-9850 info@eletevek.hu

Kinesiotape és vagy akutape felragasztása:

A kineziológiai tapasz egy rugalmas pamutanyagból készült, bőrre ragasztható szalag, amely segítségével a fájdalom és a mozgáskorlátozottság rövid időn belül mellékhatások nélkül csökkenthető. A ragasztó mentes a kémiai hatóanyagoktól, mégis képes arra, hogy rövid időn belül, mellékhatások nélkül csökkentse a fájdalmat és a mozgáskorlátozottságat.

Az emberi bőrhöz hasonló tulajdonságokkal bíró, rugalmas, lég- és vízáteresztő pamutszalagok anélkül lazítják, rögzítik vagy korrigálják – ragasztási technikától függően – a sérült lágyszövetet, hogy jelentősen korlátoznák annak szabad mozgását, így lényegesen felgyorsulhat az ízületi és izomproblémák gyógyulási ideje.

Minden gyógyszer és bármilyen káros vegyianyag nélkül. A ragasztott területen a végkeringés javul, az ödéma csökken, oldódik az izomgörcs, az izomcsomók eltűnnek. Pozitív hatása elsősorban a felhelyezés formájától, módjától, az alkalmazott technikától, másodsorban pedig a színektől függ.

A kezelés a színterápia alapjaira épül, a tapaszok ezért különböző színűek. Természetesen a bőrnek sérülésmentesnek és szőrmentesnek kell lennie. Maximális sterilitással történik a ragasztás.